White Stones wil met goed gevoel de nacompetitie in

Wormer

Eigenlijk staat er de komende weken weinig meer op het spel voor de zaalvoetballers van White Stones. De titel is zo goed als zeker voor Veerhuys en deelname aan de nacompetitie is al zeker voor de Egmonders.

,,Dus we willen de laatste wedstrijden vooral gebruiken om met een goed gevoel die nacompetitie in te gaan. En dat is vanavond in ieder geval bij vlagen heel goed gelukt”, stelde trainer/coach Rogier Bunink.

White Stones trof het dat opponent Kondo Budjang, dat nog wel een punt nodig heeft om de nacompetitie aan de onderzijde van het klassement te ontlopen, flink gehavend ten tonele verscheen. Zonder vijf vaste krachten was het voor de Zaanse ploeg bij voorbaat al een moeilijk verhaal. White Stones verscheen met een sterk team in Wormer en liet na om Kondo Budjang al in de eerste helft op een kansloze achterstand te spelen.

Na de 2-3 ruststand was het speelbeeld na rust geruime tijd anders en werd de thuisploeg met vlot aanvalsspel op een 2-7 achterstand gezet. Dat zij, via onder meer een drie keer scorende Stanley Louhatapessy, nog terugkwamen tot 4-7 was slechts voor de statistieken. ,,We waren twee klassen beter dan Kondo en met een paar mooi uitgespeelde goals hebben we dat goede gevoel dan ook zeker kunnen behouden”, heeft Bunink goede hoop op een sterk einde.

Voor White Stones scoorden Raymond de Waard (3), Jesper de Vré (2), Daan Groot en Geert Bruin.

Veerhuys, dat met liefst 17-2 van Urk won, kan volgende week thuis de titel binnen halen. Voor White Stones is de tweede plek nog haalbaar. Het krijgt immers nog directe concurrent Zeemacht op bezoek.

Meer nieuws uit Sport

Meest gelezen