Zeiler Heiner pakt brons na zege in medalrace [video]

BALATONFÖLDVAR

Zeiler Nicholas Heiner heeft bij het WK in de olympische Finnklasse in Hongarije het brons behaald. De Enkhuizer dankte het eremetaal aan een sublieme zege in de medalrace op het Balatonmeer.

De Zweed Max Salminen ging als koploper de slotrace in, die hij als achtste beëindigde en met die klassering nog net de titel wist te pakken.

Hij had nog één puntje voorsprong op de Fransman Jonathan Lobert, die de medalrace als vijfde afsloot. Heiner kwam net tekort voor het zilver.

De omstandigheden op het Balatonmeer waren de afgelopen dagen niet bepaald gunstig voor de zeilers. Door gebrek aan wind moesten veel races worden afgelast.

Heiner veroverde in 2014 de wereldtitel in de Laser. De 28-jarige Enkhuizenaar slaagde er niet in zich te plaatsen voor de Olympische Spelen in Rio in 2016 en stapte over naar de Finn. In die boot wil hij naar de Spelen van 2020 in Tokio.

De zeiler was verguld met het brons op het Balatonmeer. ,,Ik had aan het begin van de week het gevoel dat ik hier iets moois kon neerzetten, maar liet hier en daar punten liggen. Er had meer ingezeten, dus om dan weg te komen met brons op mijn eerste WK Finn is mooi'', zei de zeiler uit het Team Delta Lloyd.

,,Er moet nog wel wat gebeuren, maar ik weet precies wat ik moet verbeteren. Ik zit op de goede weg.''

Meer nieuws uit Sport West-Friesland

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons