Alkmaarse ondernemers willen 'Bierkade oude stijl' terug

Redacteur Alkmaar
Alkmaar

Nu het Alkmaarse college afziet van de Bestevaerbrug en bijbehorend tracé, moet er opnieuw gepraat worden over herinvoering van het tweerichtingsverkeer rond de Alkmaarse binnenstad. En niet alleen op de Kanaalkade, maar ook op het stukje Wageweg-Bierkade.

Dat zeggen de ondernemers in het Alkmaarse centrum. Zij vinden al jaren dat zij te lijden hebben van een verminderde bereikbaarheid door het eenrichtingsverkeer rond de binnenstad.

In 2006 werden Wageweg en Bierkade verbouwd. De milieuoverlast door het vele verkeer was hier onaanvaardbaar hoog geworden, vond de politiek. Middenstanders in het centrum zeiden de gevolgen van de maatregel meteen te hebben gemerkt. Hun omzetten liepen sindsdien terug. De ’Bierkade oude stijl’ moest terugkeren, vonden ze.

Lange tijd werd het Bestevaertracé als bruikbaar alternatief gezien. Maar inmiddels is duidelijk dat een nieuwe brug met aansluitende wegen zo’n 20 miljoen gaat kosten. Het nieuwe college, waarin Trots Op Nederland vervangen is door D66, vindt die prijs te hoog. Het paradepaardje van het oude college verdwijnt niet eens in een la, maar gaat rechtstreeks de prullenbak in.

,,Dat betekent dat er geen oplossing komt voor de slechte bereikbaarheid van Alkmaar’’, zegt voorzitter Jelle Groeneveld van de WBA, de belangenvereniging van binnenstadwinkeliers. ,,We gaan proberen het eenrichtingsverkeer op Wageweg-Bierkade toch weer op de politieke agenda te krijgen.’’

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.