Gewelddadige overvallers Amstelveense woning nog niet gepakt

Amstelveen

De politie is nog op zoek naar twee mannen die in april van dit jaar een woning in Amstelveen overvielen. De bewoners, een vrouw van 68 en een man van 72, raakten gewond bij de overval en moesten naar het ziekenhuis.

De overval vond plaats in de vroege ochtend van maandag 25 april even voor 05.30 uur in een woning aan het Galjoen.

De twee overvallers komen met een grijze auto aan. De twee daders proberen de mannelijke bewoner te overmeesteren op het moment dat hij even voor 05.30 uur naar buiten komt om naar zijn werk te gaan. De bewoner wordt op zijn eigen erf met grof geweld tegen de grond gewerkt en er ontstaat een worsteling die minutenlang duurt.

Op het moment dat de overvallers de bewoner onder controle hebben gaan ze met hem de woning in. Binnen worden beide bewoners vastgebonden en de twee overvallers doorzoeken het huis naar waardevolle spullen.

Na bijna een uur gaan zij er met allerlei spullen vandoor. Ze rijden in de richting van de Gondel. Op videobeelden is te zien dat een groene auto vlak in de buurt rijdt van de auto van de daders, zowel bij aankomst als bij hun vlucht.

De politie wil graag in contact komen met de inzittende(n) van deze auto omdat zij mogelijk iets gezien kunnen hebben. De bewoners weten alarm te slaan. Zij zijn naar het ziekenhuis vervoerd voor behandeling aan hun opgelopen verwondingen. De 72-jarige man moest meerdere verwondingen laten hechten en hij zat onder de blauwe plekken.

Bekijk de beelden en signalementen van de daders op de site van de politie. Hier kunnen ook tips aan de politie doorgegeven worden.

Lees hier de digitale editieVolg ons