Cadeautje

Jan van der Werff

De economie trekt aan na jarenlang sappelen, de consument gaat meer besteden, maar bedrijven vallen om. Macintosh bijvoorbeeld met zijn schoenenketens Manfield, Dolcis en Invito zijn het haasje.

Drogisterijorganisatie DA is er ook zo een, al is woensdag bekend geworden dat de Nederlandse Drogisterij Service de failliete boedel overneemt. Kost wel een paar arbeidsplaatsen, maar a la.

Bovendien bestaat die DA-keten veelal uit franchisezaken, dus het voorbestaan van veel van die winkels is, dacht ik, op de een of andere manier wel gegarandeerd.

Vroom en Dreesmann (V&D) is mogelijk wel de bekendste in de serie die op omvallen staat. Dat nieuws is al enkele weken geleden op straat komen te liggen. Dus je zou toch zeggen dat iemand met een beetje gezond verstand wel weet wat er met V&D gaat gebeuren, al is niets zeker in dit zakenleven.

Daarom viel ik vrijwel van mijn stoel toen er van de week een mailtje binnenkwam met de mededeling dat ik bij het afsluiten van een abonnement voor 26 weken Mikro Gids, van de KRO, slechts een tientje hoefde te betalen. Bovendien zou ik als een extraatje een gratis cadeaubon van een bekend warenhuis met liefst tien euro tegoed ontvangen.

Inderdaad, een cadeaubon van V&D.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen