Teksten tuimelen over elkaar heen

Leontien van Engelen

Ongeveer een jaar geleden schreef ik in deze rubriek over de website verhaspeling.nl waar grappige versprekingen van bekende en onbekende Nederlanders worden bijgehouden. Het aloude verhaal van de klok en de klepel.

Zoals 'Dat is vechten tegen de bierkraan' of het door weerman Erwin Kroll tijdens zijn weerpraatje genoemde 'dan ga je met je kont in de krib'.

Het zijn dus vooral versprekingen die een glimlach opleveren.Een andere site waar korte teksten belangrijk zijn is tuimeltekst.nl. Hier ligt de nadruk niet zozeer op humor, maar op korte teksten die je raken, die je aan het denken zetten, die een vraag stellen zonder antwoord te geven, die je doen glimlachen (dus toch ook wel een beetje humor).

Voorbeelden van tuimelteksten zijn: 'Iedereen wist dat het niet kon, tot er iemand kwam die dat niet wist.' Of: 'Piekeren is de verkeerde kant op fantaseren'. Maar ook: 'Met de leugen kom je de hele wereld rond, maar je komt nooit thuis'.

Een hele mooie (maar dat is mijn bescheiden mening) is 'Soms was een blok aan het been ooit een voetstuk'.

Net als bij verhaspeling.nl heeft ook tuimeltekst een twitter- (@tuimeltekst) en een facebookaccount. Hier kan iedereen zijn of haar tuimelbijdrage kwijt. Want (aldus de makers van de website) ’wij bouwen aan een onuitputtelijke verzameling tuimelteksten en nodigen je uit hieraan bij te dragen. Jouw heldere gedachte kan net die eye-opener zijn voor een ander en zelf vind je op deze site wellicht precies die tuimeltekst die jou omver blaast.’

Leontien van Engelen

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.