Gemeenteraadsels

Sander van Lubeck

Als kind keek ik graag naar de tv-serie ’Eerie, Indiana’. De titel stond voor de naam van een fictief slaperig stadje in Amerika. Hier deden zich op het eerste oog normale voorvallen voor die uiteindelijk altijd een raadselachtige oorzaak hadden. De hoofdpersoon ontrafelde deze bizarre geheimen.

Sinds een tijdje waan ik me als Beverwijker ook in ’Eerie, Indiana’. Want waarom weet zowel Prorail als NS niet wie er verantwoordelijk is voor de defecte spoorwegovergang bij het Beverwijkse treinstation? Willen NS en Prorail hiermee automobilisten plagen? Of doen ze dit uit wraak, omdat ze nog nooit door de Beverwijkse gemeente op de lunch zijn gevraagd?

En hoe zit het in hemelsnaam met de geheimzinnigheid rond de tarieven van de nieuwe cateraar die de gemeente van broodjes voorziet?En wie zegt me dat de stroomstoring en het gebrek aan kraanwater in de IJmond afgelopen woensdag echt door het onweer kwam? Misschien was er wel ’een wet-t-shirt contest’ met elektronische discoverlichting bezig in het Beverwijkse stadhuis waar alle stroom en water naar toe ging.

Zoals in de serie ’Eerie, Indiana’ hebben wij gelukkig ook een lokale held die zich vastbijt in de mysteries. Oud-wethouder Koster zet niet alleen zijn tanden in de ’broodjesgate’ maar ook in de ontspoorde spoorweggeheimen. Het wel of niet toegankelijk zijn van de Breestraat voor autoverkeer vormt ook een raadsel.

Met als gevolg dat verkeerscontroleurs dagelijks auto’s tegenhouden op de Zeestraat die wel of niet worden omgeleid omdat ze wel of niet over de Breestraat kunnen. De verkeersregelaars staan er zo gefocust bij dat het lijkt alsof ze een heel andere missie hebben. Ze houden heel toevallig de wacht voor het Antwerpse Friethuis op het kruispunt Koningstraat-Zeestraat.

Zou de zogenaamde nieuwe cateraar die de gemeente Beverwijk inhuurt een dekmantel zijn? Dit zodat het Antwerpse Friethuis stiekem de broodjes voor het gemeentehuis kan smeren? Met voor de zekerheid ondersteuning van twee undercover-beveiligers die zijn verkleed als verkeerscontroleurs? Inspecteur Koster, meldt u voor een nieuwe aflevering van ’Eerie, Indiana’ in Beverwijk.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.