Kleine Sluis verslikt zich in stug Grasshoppers

Paulo Ramler
Hoogwoud

Het waren in feite twee aparte wedstrijden. Zo zag Remy Zoer het tenminste. De oefenmeester van Kleine Sluis zag zijn ploeg een 0-2 voorsprong uit handen geven bij Grasshoppers: 2-2.

De weersomstandigheden maakten dat trainer Zoer het duel in tweeën splitste. Zo was zijn formatie in het eerste bedrijf met de wind in de rug de betere partij, na de hervatting waren de rollen omgedraaid. ,,De wind had een enorme invloed op deze wedstrijd’’, zei de coach na afloop van de remise. Want na de eerste helft was er nog niets aan de hand voor de koploper van de derde klasse. Via Gregor Rezelman en Joost Borst leek het duel nog voor de rust beslist: 0-2. ,,Het enige dat ik de jongens dan ook kan verwijten, is dat er niet vaker werd gescoord. We kregen nog drie, vier andere opgelegde kansen. En ja, dan staat het uiteindelijk maar 0-2’’, aldus Zoer. Dat gaf de gastheer de gelegenheid om de lijstaanvoerder pijn te doen.

Speldenprikjes

De bezoekers kwamen er nog amper aan te pas en gaven de voorsprong uiteindelijk uit handen: 2-2. ,,Wij leverden misschien nog iets van twee of drie speldenprikjes. Meer was het niet.’’ Daardoor staat Kleine Sluis nog altijd op de eerste plek, directe concurrent De Blokkers is echter wel twee punten ingelopen. ,,Het was niet zo dat Grasshoppers veel beter was. De wind bleek gewoon een twaalfde man waar wij tegen moesten voetballen’’, vertelde de oefenmeester. ,,Achteraf kan ik best tevreden zijn met een punt. Voor hetzelfde geld maken zij nog wel de 3-2. We verliezen nu in ieder geval niet.’’

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.