RKAV Volendam en Bennekom houden nul

Redacteur Waterland
volendam

Volendam en Bennekom straalden vooral onmacht uit: 0-0. ,,Maar we hebben voor het eerst dit seizoen de nul gehouden’’, zag trainer Edwin Keizer als winstpunt.

Dat Keizer en Volendam aan de - lange tijd lamlendige - wedstrijd één punt overhielden, kan gerust worden toegeschreven aan de jonge Dean Schilder. De zoon van oud-keeper Jaap Schilder redde op cruciale momenten een paar keer heel fraai. Schilder werd twee weken geleden 18 jaar, speelde vorig seizoen nog in de A2 van FC Volendam, en laat al een paar weken zien dat Volendam op keepergebied niet hoeft te wanhopen.

,,Mijn debuut tegen Ter Leede was natuurlijk niet prettig en ik heb daarna ook een paar foutjes gemaakt, maar het is mooi als je ook een keer de nul kan houden en laat zien dat je ook op de nul kunt spelen. Dat geeft een lekker gevoel’’, blikt Schilder op een paar enerverende weken terug.

De beste kans van de wedstrijd was voor Joey Tol, die al na tien minuten naliet om Volendam vanaf de penaltystip (Roel Kamphorst haalde een voorzet van Cees Keizer met de hand weg) op voorsprong te zetten.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.