Ruim baan voor de Eend

Ed Dekker

Het aanbod van pr-man Hans Kruijer van de Aconautocross was verleidelijk. ,,Het NHD is met de Kranteneend van harte welkom in het rennerskwartier. Je mag ook een rondje op het circuit maken.''

Ik verstond het goed. Ruim baan voor onze vrolijk waggelende 2cv. Opzij jij daar, brullende Kever met een Audi 2 liter 20-klepper weggepropt onder de motorkap. Een stunt van 400 meter voor bijna 4700 toeschouwers.

Een Eend opent allerlei deuren en hekken. Dat voelde ik al voordat wij zaterdag de oproep plaatsten om de NHD-Eend te bestellen, als start van de rubriek Krant in je Eendje. In een Deux Chevaux word je met egards behandeld, ook op weg van leverancier Eendengarage.nl in Wormer naar de Noordkop. Niet harder dan 72 kilometer op - vol tegenwind - de provinciale weg? Snelheidsmaniakken accepteren dat van zo'n vriendelijk karretje.

Binnendoor rijden wordt weer leuk met een Eend. Drempeltjes nemen zonder veel gas terug voelt als een zachte massage. Eendrijden is een feest. Passerende Eendrijders groeten elkaar, dat hoort. De eerste keer moet nog komen, maar met 8500 nog rijdende 2vc's in Nederland kan dat nooit lang duren.

Hoe het zondag op het circuit is gegaan? De natte baan werd een modderbende. Daar houden Eenden niet van. Ik kwam niet verder dan het voorportaal. Was al mooi.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.