'Problemen in Landsmeer nú oplossen'

Waarnemend burgemeester Peter Tange. Foto: HDC Media

Waarnemend burgemeester Peter Tange. Foto: HDC Media

Redacteur Waterland
Landsmeer

In Landsmeer is bestuurlijk nog veel te verbeteren, vindt waarnemend burgemeester Peter Tange. Niet alleen voor zijn opvolger en de beide nieuwe wethouders, maar ook voor de gemeenteraad. En zij moeten vooruit kijken, want het bestuur is niet toegerust op alles wat er nog op de gemeente afkomt, oordeelt hij.

De gemeenteraad besprak gisteravond in vertrouwelijkheid Tange’s bevindingen. Volgens Tange staat er in zijn onderzoek naar de bestuurscultuur en integriteitzaken niets wat een terugkeer van Astrid Nienhuis als burgemeester in de weg staat. Er is wel kritiek op haar functioneren vanuit de ambtelijke organisatie. Zo zou zij te snel veranderingen hebben willen doorvoeren en zou er onvoldoende ruimte zijn om aan te sluiten bij de ontwikkelingen. Ook vinden verschillende medewerkers dat Nienhuis met twee maten mat en een voorkeur had voor specifieke medewerkers. ,,Niet goed voor de werksfeer’’, vindt Tange.

Ook voor de gemeenteraad is werk aan de winkel. Het voorstel van de waarnemer aan de ambtenaren om samen met raadsleden kerst te vieren, viel niet in goede aarde. Ambtenaren dreigden het feest te boycotten en zelf iets te organiseren.

Meer in Dagblad Waterland, zowel vrijdag als zaterdag

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.