Politie lost waarschuwingsschoten bij aanhoudingen Zaandam [video]

© Foto: HFV

© Foto: HFV

© Foto: HFV

© Foto: HFV

© Foto: Rob Swart

© DNP.nu

© DNP.nu

© DNP.nu

© DNP.nu

© DNP.nu

© DNP.nu

© DNP.nu

1 / 12
Milo Lambers
Zaandam

De politie heeft woensdagmiddag waarschuwingsschoten gelost bij een aanhouding van een 29-jarige man en een 37-jarige vrouw aan de Koningin Julianaweg in Zaandam.

Een woordvoerder van de politie kan nog niet zeggen wat er precies aan de hand is. ,,We zijn alert deze dagen", aldus de woordvoerder. Volgens getuigen zouden er zeker vier tot vijf schoten zijn gelost. De omgeving van het schietincident is afgezet voor onderzoek. Er zijn volgens de politie geen gewonden gevallen.

Een ooggetuige zegt dat ze bij het toiletbezoek bij de McDonald's twee mensen zag die een bomgordel omdeden. Er kwamen draadjes onder hun jassen vandaan. Dit verhaal is nog niet bevestigd door de politie.

De politie is met meer dan tien auto’s en tientallen agenten aanwezig. Er is ook een helikopter ingezet. Op Facebook wordt gemeld dat agenten met kogelvrije vesten de parkeergarage van het ziekenhuis in zijn gegaan.

De rotonde aan de Konigin Julianaweg is één van de belangrijkste verkeerspunten van Zaandam. Op de A8 loopt het verkeer vast, zo meldt de Verkeersinformatiedienst. Er staat een file van 10 kilometer.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.