Badgast Julianadorp krijgt dit seizoen al wifi op strand

Ronald den Boer
Julianadorp

Badgasten kunnen hoogstwaarschijnlijk al dit seizoen op het strand van Julianadorp gebruik maken van gratis wifi. Ook bij Den Helder zal ’wifi aan zee’ worden doorgevoerd.

Momenteel wordt alles op alles gezet om, te beginnen bij het nieuwe paviljoen Paal 6 waar ook veel vakantiehuisjes van Landal op het strand staan, nog deze zomer gratis wifi mogelijk te maken.

Veel hangt af van de snelheid waarmee een vergunning wordt verleend voor het graven van de glasvezelkabel door de duinen. Die voert het signaal aan, waarna straalzenders het zowel ten noorden als ten zuiden van een strandafgang verspreiden.

,,Volgens de leverancier is daarmee een bereik van honderden meters haalbaar’’, aldus René de Visser, adviseur van de Detailhandels Federatie Den Helder dinsdagavond.

Hij sprak tijdens een bijeenkomst met ondernemers en politici over de wijze waarop Den Helder en Julianadorp zichzelf en vooral het strand toeristisch ’in de markt’ kunnen zetten.

Wifi op het strand vloeit voort uit het project van de DFD en Citymarketing om in de belangrijkste winkelcentra in de gemeente gratis wifi door te voeren.

Enerzijds om het winkelen voor inwoners en toeristen aantrekkelijker te maken, anderzijds kunnen ondernemers via het wifisignaal passanten aanbiedingen doen. Zo ook straks op het strand, legde De Visser uit.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.