Omstreden bouwplan stilgelegd

Janneke van Beusekom

Vorige week werd de bouw van de omstreden Kramerhoeve aan de Kanaaldijk in Koedijk hervat, inmiddels is het werk op bevel van de Alkmaarse rechtbank al weer stilgelegd.

De voorzieningenrechter heeft de bouwactiviteiten geschorst tot zes weken na de uitspraak in de door omwonende aangespannen jurische procedure. Die uitspraak zou aanvankelijk in november worden gedaan maar werd uitgesteld naar maart 2011.

Corporatie Goed Wonen vindt het te langzaam gaan en wijst daarbij op de situatie waarin de doelgroep van de Kramerhoeve -24 demente bejaarden van Lauwershof- moet leven. Verpleeghuis Lauwershof in Oudorp is zwaar verouderd. Vervangende nieuwbouw, onder meer de Kramerhoeve, is hard nodig. ,,Wij vinden het niet sociaal om langs de zijlijn te blijven kijken hoe de cliënten van Lauwershof de dupe dreigen te worden van trage inspraakprocedures’’, zo beargumenteerde directeur Hans de Visser van Goed Wonen vorige week het besluit om toch weer te beginnen met de bouw van de Kramerhoeve.

,,Als niet voor een extravagant ontwerp was gekozen, had het bouwplan al lang gerealiseerd kunnen zijn’’, reageert advocaat Laas van Eyck van Heslinga namens de bezwaarmakers. Hulk

Meer in de Alkmaarsche Courant van woensdag 19 januari

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.