Tegenvaller voor TVAP

Mark Borsje
Anna Paulowna

TVAP stond er halverwege tegen Joy Jaagpad uitstekend voor, maar twee onnodige nederlagen in de dubbelpartijen zorgde uiteindelijk voor een teleurstelling: 2-4. ,,Dit is doodzonde, want we hebben de mogelijkheden gehad om in ieder geval gelijk te spelen. Maar dan zie je direct dat je tegen een topteam staat te spelen’’, analyseerde TVAP-captain Marc van der Reijden.

Het was even aftasten voor de spelers van TVAP tijdens het openingsduel. Peter Hendriks die een solide partij speelde kon niet voorkomen dat hij er met 3-6, 6-7 af ging. Nadat ook Paul Zwaan zijn enkelpartij had verloren zag het er even beroerd uit voor de thuisploeg. ,,Zeker de verliespartij van Hendriks zagen we niet direct aankomen, maar gelukkig bleven we geconcentreerd en focusten we ons op de nog te spelen wedstrijden’’, stelde een strijdvaardige Van der Reijden die vanaf de zijlijn zag hoe Ewoud Bakker in zijn partij tegen Bob Mathlener geen enkel probleem ondervond. ,,Bakker was gretig en stond de ballen goed te raken. Hierdoor kon hij de wedstrijd vrij eenvoudig in zijn voordeel beslissen.’’ Met tweemaal 6-2 zorgde de Texelaar ervoor dat TVAP terugkwam in de wedstrijd.

Ontregelen

In de laatste enkelpartij zorgde Ruud Baars er voor dat de ploegen weer naast elkaar kwamen te staan. Joren Aaten wist met zijn serve en volley het spel van Baars te ontregelen. Maar door goed serveerwerk, Baars werd niet gebroken, trok de Polderse troef aan het langste eind: 6-2, 6-4. ,,Ik had moeite om in mijn ritme te komen voornamelijk tijdens het retourneren. Maar kon ik in beide sets een gaatje in zijn verdediging slaan’’, aldus Baars.

Met wat tactische omzettingen in de dubbelpartijen hoopte TVAP er minimaal een gelijkspel uit te halen. Zwaan en Bakker waren héél dichtbij in de eerste partij, maar moesten na drie spannende sets het hoofd buigen 6-7, 6-3, 4-6. In de wetenschap dat een derde wedstrijdpunt meer als welkom was begonnen Hendriks en Baars gedreven aan hun partij. Zowel in de eerste set als in de tweede set konden zij een voorsprong tegen Aaten en Jonathan van Bemmel niet vasthouden 6-7, 4-6. ,,Er had voor ons zeker meer ingezeten, alleen viel het kwartje niet altijd even gunstig voor ons’’, aldus Van der Reijden die kan uitrekenen dat de verschillen andermaal klein zullen zijn. ,,Zij behoren tot de favorieten. Maar als je ziet hoe lastig we het ze gemaakt hebben, zal elk behaald punt cruciaal kunnen zijn dit seizoen.’’

Meer nieuws uit Sport

Meest gelezen