Anita Meijer geeft kermis in Wieringerwerf extra kleur

Anita Meijer op het podium Bij De Buren in Wieringerwerf krijgt een roos aangeboden.© Foto Marc Moussault

Van onze verslaggever
Wieringerwerf

Anita Meijer staat op het podium in de feesttent voor café Bij de Buren. De zangeres kwam maandagavond naar Wieringerwerf om de laatste dag van de kermis kleur te geven. En dat lukte, gezien de drukte in de feesttent.

Een van de jonge fans gaf haar, geholpen door zijn moeder, een roos. De zangeres nam de bloem lachend in ontvangst en bood de jongen in ruil een zoen aan. Maar die weigerde de knaap beleefd. ,,Vroeger was dat wel anders’’, reageerde de zangeres met veel humor. ,,Toen wilde jongens nog wel van mij een zoen krijgen.’’

Meijer, die onlangs met de nummers ’Tears in Heaven’ en ’Flink zijn’ in het televisieprogramma Beste Zangers bij veel mensen thuis een gevoelige snaar wist te raken, zong enkele van haar vele hits.

De zangeres scoorde vooral in de jaren tachtig veel top tien noteringen, waaronder de nummer één hit ’Why tell me why’ uit 1981. Dat nummer was dat jaar de best verkochte single. Andere grote hit was natuurlijk het nummer ’Run to Me’, een duet met Lee Towers.

Martine Bil, eigenaresse van Bij de Buren en organisator van de kermis, zegt dat het evenement de afgelopen vijf dagen prima is verlopen. ,, Het was gezellig, druk en vooral één groot feest. De beste kermis ooit. En geen rottigheid hé. Iedereen was gewoon vrolijk en blij. Ik heb weer genoten.’’

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.