Jeugdwerk wellicht toch naar Welzijn Heiloo

Henk Jan den Ouden
Heiloo

De Stichting Welzijn Heiloo is toch in de race om een deel van het jeugd- en jongerenwerk in Heiloo tijdelijk te gaan verzorgen. Aanvankelijk had de gemeente Heiloo daarover contact met de Stichting Welzijn Bergen.

Per 1 september is de Stichting Welzijn Jeugd en Jongeren Heiloo opgeheven en moesten de activiteiten worden beëindigd. Ondanks het ontslag van twee medewerkers kwam de exploitatie niet meer rond.

,,We hebben vier jaar lang geïnvesteerd in gesprekken over samenwerking met het jeugdwerk’’, aldus Marian van Dam van Welzijn Heiloo. ,,Wij zouden het graag doen. Ik heb begrepen dat de gemeente de aanvraag uit Bergen nu even ’on hold’ gezet heeft.’’ Een woordvoerster van de gemeente bevestigt dat. ,,De gemeente Heiloo heeft aan de Stichting Welzijn Bergen nog geen voorstel gevraagd omdat de gemeente eerst het voorstel van Stichting Welzijn Heiloo wil beoordelen.’’

,,Ik heb wel een goede verwachting dat wij het mogen gaan doen’’, aldus Van Dam. Volgens haar is gisteren is de aanvraag verstuurd.

Overigens heeft het besluit van het college, de volledige huurverhoging voor verenigingen en instellingen ook in 2017 te compenseren, geen gevolgen voor Het Trefpunt, het onderkomen van Welzijn Heiloo. ,,We hadden ten tijde van de vaststelling van de nieuwe maatschappelijke huur een kleine huurverlaging gekregen, en dat blijft zo’’, aldus Van Dam.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.