Noord-Hollandpad Wandelroute van het Jaar 2012

Deel van het Noord-Hollandpad. Archieffoto

Ron Amesz

Het Noord-Hollandpad is uitgeroepen tot Wandelroute van het Jaar 2012. Auteur Vladimir Mars van wandelroutegids Noord-Hollandpad en Marcia van Bijnen van Uitgeverij Open Kaart namen de bijbehorende trofee in ontvangst tijdens de Fiets en Wandelbeurs in de Amsterdam RAI.

Samen met de routegidsen 'Wildlife wandelingen in Nederland' en 'Schrijverspad Veluwezoom' was het Noord-Hollandpad genomineerd voor de onderscheiding, die door de Fiets en Wandelbeurs in het leven is geroepen om het wandelen in Nederland en daarbuiten te stimuleren.

Volgens de jury van de uitverkiezing is de wandelroutegids Noord-Hollandpad een aanwinst voor wandelend Nederland. “Het voegt iets toe aan het bestaande aanbod. Een trektocht door het midden van de provincie Noord-Holland ontbrak tot nog toe. De auteur is er bovendien in geslaagd om de wandelaar onderweg het hele scala aan provinciale landschappen te laten zien," aldus de jury.

De wandelgids is uiterst compact en praktisch, maar biedt toch voldoende cultuurhistorische en landschappelijke informatie. De bewegwijzering in twee richtingen is perfect. Wat voor de jury verder zwaar woog, is het feit dat er rondom de route initiatieven zijn ontstaan die het Noord-Hollandpad een meerwaarde geven.

Het afgelopen najaar beoordeelde de jury in totaal 37 wandelroutegidsen, die tussen 1 oktober 2010 en 1 oktober 2011 in Nederland zijn verschenen. Het ging daarbij om nieuw ontwikkelde routes die voor het grootste deel over Nederlands grondgebied lopen.

Zie ook www.fietsenwandelbeurs.nl

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.