Glurende Duitse gynaecoloog krijgt celstraf

Glurende Duitse gynaecoloog krijgt celstraf

Glurende Duitse gynaecoloog krijgt celstraf

Fokke Zaagsma
Frankenthal

Een Duitse vrouwenarts die met een verborgen camera’s tienduizenden intieme foto’s en films maakte van meer dan 1400 patiëntes, is maandag veroordeeld tot 3,5 jaar cel. De politie trof maar liefst 36.146 foto’s en 62 video’s aan.

De gynaecoloog uit Schifferstadt in de deelstaat Rijnland-Palts maakte de opnamen zowel in kleedhokjes als in de behandelruimte. Hij is veroordeeld wegens inbreuk op de persoonlijke levenssfeer en daarnaast drie gevallen van seksueel misbruik.

De gynaecoloog heeft de vrouwen vastgelegd van mei 2008 tot augustus 2011. Het Openbaar Ministerie had een celstraf van 4 jaar geëist.

De zaak kwam aan het rollen toen de arts op een dag in juli 2011 zijn camera vergat op te bergen en deze werd gevonden door zijn assistentes. Die ontdekten tot hun grote schrik een serie opnamen van vagina’s terwijl ze wisten dat daar geen medische reden voor was. Een paar weken later deden zij aangifte.

Op de foto’s en video’s staan vooral opnamen van vrouwelijke genitaliën tijdens onderzoek van de gynaecoloog.

Onder de slachtoffers van de arts is onder anderen een van zijn dochters.

Verder werden de geslachtsdelen vastgelegd van onder anderen pubers, zwangere vrouwen en een vrouw die even daarvoor een miskraam had gehad. Meer dan duizend vrouwen hebben aangifte gedaan. De dochter zag daar van af.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.