Het gaat niet om de billen van topmodel Ananda

Foto: ANP

Redacteur Zaanstreek
Zaandam

Ze zijn dan misschien te dik – voor een topmodel dan – maar de billen van de 25-jarige Zaandamse Ananda Marchildon zijn wel voorpaginanieuws. De voormalige winnares van Holland’s Next Top Model zou ontslagen zijn vanwege een ’dikke kont’ meldt De Telegraaf. ,,Het gaat helemaal niet om mijn billen’’, zegt Marchildon er zelf van.

’Dikke kont’ of niet, Marchildon heeft wel een rechtszaak aangespannen. Ze eiste vandaag 65.000 euro van bureau Elite Models in Amsterdam en heeft ook televisiezender RTL en producent Endemol aansprakelijk gesteld. De Zaandamse heeft dat geld (in de vorm van modellenwerk) nog te goed van de hoofdprijs van 75.000 euro voor het winnen van Holland’s Next Top Model in 2008. Elite gaf haar werk voor 10.000 euro, waarna ze in 2010 werd ontslagen. De reden: een te dikke kont, bericht het dagblad.

Of ze ook dikke billen heeft? ,,Dat is moeilijk vast te stellen’’, zegt de voormalige winnares. Het is in ieder geval niet zo dat het modellenbureau haar ’bilomvang’ met een centimeter heeft nagemeten. ,,En De Telegraaf ook niet’’, voegt Marchildon daar aan toe.

Elite Model laat via een persverklaring van haar advocaat weten dat zij niet verantwoordelijk is voor de uitvoering van het contract van Marchildon, maar modellenbureau MTA, dat later een ’samenwerking’ is aangaan met Elite.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.