Den Helder doet mee aan nieuwe Burgernetcampagne

Den Helder doet mee aan nieuwe Burgernetcampagne

Den Helder eo
Den Helder

De landelijke campagne ‘Meld je aan voor Burgernet’ gaat op 6 september van start. Ook Den Helder doet mee. Burgemeester Koen Schuiling roept alle inwoners die zich nog niet voor het project hebben aangemeld op dat nu te doen.

,,Samen kunnen we Den Helder nog veiliger maken. Want hoe meer mensen mee doen, hoe groter de kans dat inbrekers worden opgepakt en vermiste personen worden teruggevonden.”

Op dit moment zijn er in Den Helder 3283 Burgernetdeelnemers.

,,Ik hoop dat dit aantal flink toeneemt tijdens de campagne, om onze wijken nóg veiliger te maken”. Wie zich nog niet heeft aangemeld voor Burgernet, kan zich via www.burgernet.nl laten registreren.

Burgernet werkt eenvoudig. Na een melding van een inbraak, tasjesroof of een vermist kind, kan de politie een Burgernetactie starten. Burgernetdeelnemers in de buurt ontvangen een spraak- of sms-bericht met het verzoek uit te kijken naar de gezochte persoon die duidelijk is omschreven. Wie informatie heeft, kan via het Burgernetnummer 0800-0011 gratis bellen met de meldkamer. Die informatie speelt de meldkamer direct door naar de politie. Op dit moment wordt al 1 op de 10 Burgernetacties dankzij tips van Burgernetdeelnemers opgelost.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.