Lichaam vermiste poolonderzoeker gevonden

Internetredactie
RESOLUTE

Een bergingsteam heeft in het noorden van Canada een van de twee vermiste Nederlandse poolreizigers gevonden. Om wie het gaat is nog niet bekend. Dat meldt de website van de organisatie Cold Facts vrijdag.

De Nederlanders Philip de Roo en Marc Cornelissen vertrokken op 6 april vanuit Canada naar de Noordpool om het gebied te onderzoeken. Op 29 april stuurden ze een noodsignaal. Sindsdien is niets meer van de twee vernomen. Reddingswerkers concludeerden dat de mannen om het leven waren gekomen.

Woensdag vertrok een team met sneeuwscooters naar de plek waar voor het laatst een levensteken vandaan was gekomen. Een dag later ontdekte het team van lokale vrijwilligers het lichaam van een van de twee Nederlanders.

„Ondanks hun inspanningen is het niet gelukt het lichaam van de tweede man te vinden”, aldus een verklaring. Het geborgen lichaam wordt overgedragen aan een lijkschouwer, zodat verder onderzoek gedaan kan worden.

Het bergen van de stoffelijke resten was lastig. Het gebied waar de Nederlanders verdwenen is afgelegen en moeilijk begaanbaar. Daarom werd begin mei een helikopter gestuurd om de haalbaarheid van een bergingsoperatie te onderzoeken. Toen kon ook de hond van de mannen worden gered.

Nadat was geconcludeerd dat het ophalen van de lichamen mogelijk was, werd eerst geprobeerd een team over te brengen naar een verlaten landingsbaan in het gebied. Toen dat mislukte, werd volgens Cold Facts besloten sneeuwscooters te gebruiken.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.