Mooi kampioensduel naar Kras Stadion

Hans Swierstra
volendam

De strijd om de topklassetitel in het zaterdagvoetbal zal zaterdag vrijwel zeker afgewerkt worden in het Kras Stadion in Volendam. De finalisten Spakenburg en GVVV bereikten een akkoord met FC Volendam en de politie in Edam-Volendam.

Alleen de gemeente Edam-Volendam moet nog toestemming verlenen. Dit weekend is een draaiboek opgesteld en naar verwachting zal burgemeester Willem van Beek maandag zijn goedkeuring geven.

Spakenburg en GVVV, die vorige week gelijk eindigden in de topklasse, hadden eigenlijk afgelopen zaterdag al tegen elkaar moeten voetballen, maar de twee clubs konden geen overeenstemming bereiken over de locatie. Aanvankelijk werd het terrein van VVOG in Harderwijk vastgelegd als speellocatie, maar de plaatselijke burgemeester gaf enige tijd later geen toestemming. Spakenburg wilde anders de wedstrijd graag in eigen huis organiseren, maar GVVV weigerde dat omdat de spelersgroep daar niet voor voelde.

Vervolgens werd de blik voor de ongetwijfeld zeer drukbezochte wedstrijd gericht op de stadions van PEC Zwolle en FC Volendam.

Het belooft een mooi affiche te worden voor het Kras Stadion. Bovendien wordt het een weerzien met Kees Tol, die zich heeft ontpopt tot topschutter bij de ’blauwen’ uit Spakenburg. Ook Nick Tol, eveneens oud-speler van FC Volendam, voetbalt zoals bekend voor deze club.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.