Hedendaagse kunst aan Amsterdamse grachten

De tentoonstelling Chambres des Canaux: The Tolerant Home vindt plaats van 1 tot en met 17 november aan de Amsterdamse grachten. Meer dan vijftien kunstenaars die een link hebben met Amsterdam tonen hun werk in grachtenpanden, waaronder de ambtswoning van de burgemeester en Huis van Brienen.

De tentoonstelling is samengesteld door architect en curator Siebe Tettero in opdracht van Stichting Amsterdam 2013 ter ere van het vierhonderd jaar bestaan van de grachtengordel.

De geselecteerde kunstenaars zijn allen op een of andere manier actief verbonden aan Amsterdam doordat zij er wonen en/of hun opleiding hebben gevolgd aan Amsterdamse instellingen als de Rijksakademie van Beeldende Kunsten. Onder de deelnemende kunstenaars bevinden zich onder anderen Marlene Dumas, Joep van Lieshout, Germaine Kruip, David Claerbout, Jan Rothuizen, Robert Zandvliet, Ina van Zyl, Jan Andriesse en Fiona Tan.

Bij het selecteren van het werk is er nadrukkelijk gekeken naar werken die thematisch aansluiten bij de traditie van tolerantie die Amsterdam heeft en die zijn oorsprong heeft in de tijd van het ontstaan van de grachtengordel. (Foto: Ina van Zyl)

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.