Helderse haven en Willemsoord weer halteplaats internationale Clipperrace

Den Helder eo
Den Helder

In juli volgend jaar zal de Clipper Round the World Yachtrace voor de derde keer naar Den Helder komen.

,,Van 23 juli tot en met 28 juli 2016 zal Willemsoord voor de derde achtereenvolgende keer de Nederlandse stop-over ontvangen'', vertelt directeur Hans Broekmeulen. ,,We vinden het geweldig dat het evenement opnieuw voor Den Helder gekozen heeft.''

Willemsoord faciliteert tijdens deze dagen zowel de twaalf racejachten als ook de totale bemanning en de organisatie van de race. Gedurende zes dagen zal er bedrijvigheid zijn waar ook het grote publiek van kan meegenieten. Net zoals tijdens de afgelopen twee edities in respectievelijk 2012 en 2014 kan men op de eerste dag weer getuige zijn van de spannende finish van de voorlaatste race-etappe voor de kust op het Marsdiep. Dit is op donderdag 28 juli ook de locatie voor de spectaculaire restart van de laatste sprint van de race naar London welke onder toeziend oog van de Nederlandse Marine zal plaatsvinden..

De Clipper Round the World Yacht Race is een unieke zeilrace rond de wereld. De race wordt elke twee jaar gevaren met 12 identieke 70 voet oceaanracers die worden bemand door niet-professionele zeilers. Dit jaar wordt de race voor de 10e keer gevaren. Op 30 augustus 2015 vertrekken de jachten vanuit Londen voor hun 11 maanden durende race rond de wereld.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.