Winkelcentrum Heemskerk in kleine stapjes autoluwer

Redacteur Kennemerland
heemskerk

Het terugdringen van het autoverkeer in het winkelcentrum van Heemskerk gaat in kleine stapjes. Het ontbreekt momenteel aan geld, zegt wethouder Cees Beentjes. Hij doet enkele voorstellen die niet te veel kosten.

Wethouder Beentjes slaat de helft van de aanbevelingen van verkeersbureau Goudappel Coffeng in de wind. Vooral vanwege de financiën. De maatregelen die de verkeersdrukte kunnen beperken, kosten bij elkaar drie ton. Dat is momenteel te gortig.

De aanpak van de merkwaardige keerlus Gerrit van Assendelftstraat, hoek Maerelaan gaat niet door. Er komen geen oversteekplaatsen of drempels in de winkelstraten.

Wat wel doorgaat is een aanpassing van de rotonde Nielenplein met plateaus. Dat is om hier de snelheid van de auto's terug te dringen.

Er komt een betere bewegwijzering naar de parkeerpaatsen. De inrit en de bebording van de parkeergarage wordt aangepast. In de verwachting dat meer automobilisten ondergronds gaan.

Volgens wethouder Cees Beentjes rijden er dan vanzelf minder auto's door het centrum. Het centrum wordt daarmee autoluwer, zij het in kleine stapjes. ,,Dat is de financiële realiteit.''

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.