’Sexy carwash’ door heren, voor de dames

Martin Menger
Hem

Het wordt een vrolijke, spetterende en uiteindelijke schone boel, op het bedrijventerrein Zuiderkogge. Daar wassen de jongemannen van de vriendenploeg #Club Kantine de auto’s, van de vrouwen die daarvoor grif geld over hebben.

Want de opbrengst is voor een goed doel. In dit geval is dat de verplaatsing en renovatie van het handbalveld van sportclub De Valken. Vorige maand werd speciaal hiervoor een veiling gehouden waarbij #Club Kantine de schone diensten aanbood. Zaterdag is het zo ver, als dame na dame de ietwat vieze bolide op het terrein bij timmerbedrijf De Groot parkeert. Wel goed opletten bij het uitstappen, aangezien de heren merkwaardig veel haast hebben en de emmers sop iets te enthousiast al over de uitstappende bestuursters mikken.

,,Drie jaar geleden hebben wij als vriendinnen een sexy carwash laten veilen voor de voetbalkantine”, weet Anne de Groot. ,,Nu er een handbalveiling was, waren onze vrienden aan de beurt.”

Spierbundels

De uitdaging wordt met verve opgepakt. Ruud Kok, Niels Laan, Jelle de Groot, Tom Wagemaker en Wietse de Groot laten volgens eigen zeggen zien dat spierbundels en vooral hersens nodig zijn voor deze taak.

Erg gestructureerd gaat het niet, maar daar draait het nu even niet meer om. De Renault van Gonnie de Groot blinkt weer.

Deze ’sexy’ autowasserette door stoere heren kwam bij de veiling 9 keer onder de hamer, met een mooi resultaat. Want sportclub De Valken had in eerste instantie minstens 30 mille nodig voor de verplaatsing van het veld. De teller eindige bij ruim 45 mille.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen