Piet Smitstraat krijgt drie nieuwe wegversmallingen

Cees Beemster
ENKHUIZEN

De gemeente Enkhuizen gaat de Piet Smitstraat vanaf het tankstation tot de meester Fluitmanstraat opnieuw bestraten en inrichten. Onderdeel van de klus is de aanleg van drie nieuwe wegversmallingen om de snelheid van auto’s omlaag te krijgen.

De straat krijgt aan beide zijden van de weg fietsstroken. Fietsers moeten zich hierop veiliger kunnen bewegen, zo laat de gemeente bewoners per brief weten. De twee bestaande wegversmallingen en de verkeersdrempel voor huisnummer 66 worden weggehaald.

En de bestaande betonblokken en stoepranden voor de huisnummers 92 tot en met 98 worden vervangen door vijf nieuwe zwaardere betonblokken.

Nieuwe verlichting

De zebrapaden blijven bestaan, behalve het zebrapad ter hoogte van de Anjerstraat. Deze vervalt omdat hiervan volgens tellingen nauwelijks gebruik van wordt gemaakt. De trottoirs en inritten worden opnieuw betegeld en ook komt er nieuwe straatverlichting.

Bovendien komen er zeven extra parkeerplaatsen in de Piet Smitstraat. Dit is mogelijk doordat de nieuwe parkeerplaatsen niet schuin maar haaks op de weg worden aangelegd. De parkeerplaatsen voor de huisnummers 5 tot en met 19 worden veertig centimeter breder.

Kruispunt

De gemeente stelt in de brief aan de bewoners dat met de maatregelen in de Piet Smitstraat de aanrijsnelheid naar het kruispunt met de Meester Fluitmanstraat en de Oosterdijk wordt verlaagd.

Dit kruispunt, waarop onlangs een verkeersongeval met dodelijke ongeval plaatsvond, wordt niet meegenomen in de herinrichting. Voor de bewoners volgt op 16 september nog een informatieavond over de wegaanpak.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen