Getuigen per video verhoord in zaak-Poch

Medewerker Internet
Den Haag

Een aantal Nederlandse getuigen in de zaak tegen voormalig Transavia-piloot Julio Poch wordt woensdag weer verhoord. Ze worden in Den Haag via een videoverbinding met de rechtbank in Buenos Aires ondervraagd, bevestigt een woordvoerder van de Haagse rechtbank maandag.

Om wie het gaat, kan de zegsman niet zeggen. Volgens NRC Handelsblad en de NOS worden woensdag en volgende week vier piloten van Transavia en zes andere getuigen gehoord.

Poch wordt in Argentinië vervolgd voor zijn vermeende aandeel in de dodenvluchten tijdens het Videla-regime. Daarbij werden tegenstanders van de junta verdoofd en boven zee uit een vliegtuig gegooid. Poch, die al bijna vijf jaar in voorarrest zit, heeft betrokkenheid altijd ontkend.

Tegen twee collega’s, die nu opnieuw worden verhoord, zou Poch in 2003 op Bali details over zijn betrokkenheid bij de dodenvluchten hebben verteld. Die verklaringen zijn tot nu toe het enige bewijs.

De rechtbank in Den Haag kan voorlopig alleen de zitting van woensdag bevestigen. De rechter-commissaris houdt toezicht op de verhoren.

De advocaat van Poch, Geert-Jan Knoops, was maandagmiddag niet bereikbaar voor commentaar.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.