ADO’20 moet stabiel worden

Rinus van der Lugt
Hoofdklasse A

Het is en blijft een doorn in het oog van ADO’20-trainer Thijs Sluijter dat hij maar geen kans ziet een stabiel geheel van zijn ploeg te maken.

,,Kijk maar eens naar de laatste duels”, memoreerde Sluijter. ,,Verliezen van EDO, winnen van Quick, verliezen van De Dijk, winnen van Eemdijk, verliezen van Leonidas en nu weer winnen van RKAVV. Willen wij nog wat halen, dan zal het beter moeten worden.”

En iets halen wil Sluijter als geen ander. ,,Wij zitten nog in de beker en willen daar absoluut de laatste vier bereiken”, aldus Sluijter. ,,Wij kunnen in de competitie nog bij de eerste vier eindigen en kunnen ons nog richten op de derde periode. Dus er is nog genoeg om voor te knokken.”

Zo teleurgesteld Sluijter was over de nederlaag tegen het laaggeklasseerde Leonidas, zo opgetogen was hij na afloop van de ontmoeting tegen RKAVV. ,,Wij hebben wat gesprekken gehad en daar hebben de spelers aangegeven dat zij bereid zijn alles te geven”, constateerde Sluijter. ,,Vandaag hebben zij dat in ieder geval getoond.”

Vooral de beginfase kwamen de Heemskerkers sterk voor de dag. Met aantrekkelijk voetbal werd de thuisploeg overlopen. Het was dan ook niet echt verwonderlijk dat Rik Neele en Jeffrey Klijbroek (in de basis omdat Ted Amson geblesseerd was) de bezoekers aan een 2-0 voorsprong hielpen.

Een individuele fout in de laatste linie - waardoor de thuisploeg op 1-2 kon komen - bracht toch enige paniek bij ADO’20 teweeg. ,,De verkeerde oplossingen werden gezocht”, aldus Sluijter.

Toen RKAVV zelfs de stand gelijk trok, zag Sluijter zijn geest al weer dwalen. Ten onrechte, want ineens liep het weer als vanouds bij de bezoekers.

,,Toen hebben wij erg veel kansen gemist”, keek Sluijter op deze fase terug. ,,Maar gelukkig toch nog gewonnen.” Sven Berntsen en Sead Mazreku zorgden ervoor dat ADO’20 geen verdere averij opliep.

ADO’20: Laan; Dekkers. Groen (De Wit), Van Amersfoort, Boom; Huisman, Klijbroek, Mazreku; Keus, Berntsen, Neele.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.