Wervershoof: 3 dagen feest

Kermispret in Wervershoof uit de jaren zestig: Komend weekeinde is de grote reünie.© Foto Oud Wervershoof

Martin Menger
Wervershoof

De viering van het feit dat Wervershoof al tweehonderd jaar bestaat als gemeente, krijgt volgende week de grote finale. Dan volgt een driedaags feest met een ondernemersgala, een muziekavond en een reünie annex slotfeest.

Daarmee hoopt de organisatie ook dat er een waardig slotakkoord komt voor een seizoen, dat bijzondere hoogtepunten heeft gekend. Want eerder maakte Wervershoof al een heuse roomse processie mee en waren er festiviteiten voor de sport en voor het onderwijs. Een van de aanjagers is Jos Botman, de voorzitter van het comité. ,,In de vorige eeuw is het honderdvijftigjarig bestaan ook mooi gevierd, dus vond ik dat we als dorp het aantikken van de twee eeuwen niet zomaar konden overslaan.”

Jubeljaar

Botman kreeg steun van dorpsgenoten Ton Schouten, Sandra Botman, Frank Bot, Stefanie Kuin, Karel Koper, René Dol en Karin Gitzels, die samen het feestprogramma van het jubeljaar maakten. Uitgangspunt was dat er voor iedereen ’wat moois’ bij moest zitten. Komende week is het Raadhuisplein het middelpunt. Daar komt een grote feesttent van 1200 vierkante meter, dus er zou plek moeten zijn voor 2500 feestende Wervershovers.

Aan de tam-tam zal het niet liggen, weet Karin Gitzels. ,,Iedereen is welkom, ook mensen van buitenaf. Mensen die van gezelligheid en mooie verhalen houden, moeten juist komen.”

Het dorp krijgt donderdagavond 28 september te maken met een heus Wervershoofs Ondernemersgala. Met een walking dinner met streekproducten en artiesten.

Vrijwilligers

Vrijdagavond 29 september staat de feesttent bol van de muziek. Dat is mede een feestje voor alle vrijwilligers die geholpen hebben van 200 jaar Wervershoof iets moois te maken.

De grote finale is zaterdagavond 30 september. Vanaf 10 uur is er van alles te doen voor de jeugd, onder andere met schminken en een speelkussen Vanaf twee uur ’s middags is de grote reünie voor alle (oud) Wervershovers.

Opmerkelijk is dat de organisatie voor de thuisblijvers een rechtstreekse beeldverbinding heeft gemaakt, zodat de bewoners van het Sint Jozef en de Wilgenhof er toch een beetje bij kunnen zijn.

Het slotfeest - entree 10 euro - wordt verzorgd door The Dirty Daddies, Jeffrey Oud en DJ Simon Ruiter.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen