Fietsen en wandelen in Duitsland

De derde editie van ‘Actief over de grens – fietsen en wandelen in het Duitse grensgebied’ is uit. Dit is een brochure vol wandelroutes en kleurrijke fietstochten – van rustige ommetjes door het dal tot pittige bergwandelingen, van lange fietsreizen langs rivieren, kastelen en vakwerkboerderijen.

Welkom in ‘het Geheim over de grens’, helemaal niet zo ver en toch zo heerlijk ‘anders’. Dat is het motto van deze fietsvriendelijke en gastvrije vakantieregio, met de auto maar een half uurtje voorbij Enschede. Ook prima bereikbaar met de trein, dankzij de Grensland Express van Hengelo naar Bad Bentheim, door naar Münster en Osnabrück.

Er is een gevarieerd aanbod: lopen over eeuwenoude smokkelaarspaden van Duitsland naar Twente, fietsen langs landschapsparken, kasteeltuinen en knusse privétuintjes in de GartenTraum Tour, of een verkwikkende mix van lekker bewegen en ontspannen kuren in heilzame ‘Vitalbäder’ met geneeskrachtige mineralen. Op dat gebied is het hier definitief ‘anders’ en uniek: bijna nergens vind je zo veel eersteklas thermale baden en kuurhotels als in het groene hart van het Osnabrücker Land.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.