Koppositie voor Hollandia T bitterzoete herinnering

Ruud Ramlerr.ramler@hollandmediacombinatie.nl
Tuitjenhorn

Het scorebord gaf soms een ander idee. Maar de topper tussen Hollandia T en DTS verdiende één winnaar. En niet voor het eerst deze competitie legde de nieuwe koploper met Jordi Bitter zijn belangrijkste troefkaart op tafel.

Een blik op de electronische teller deed af en toe spektakel vermoeden dat er eigenlijk niet was. Natuurlijk beten de Tuitjenhorners in de tweede helft meer van zich af waardoor de overmacht van de oppositie niet meer zó groot was als daarvoor. Toen Hollandia T nog blij mocht zijn dat het halverwege slechts 1-2 was. Omdat een fortuinlijke voorsprong, dankzij een scherpe voorzet van Rory Burger die door DTS achter de eigen doelman werd gewerkt, snel was weggepoetst. Joey Rispens en het eerste aandeel van Bitter gaven de verhoudingen op dat moment al beter weer, 1-2.

Beste ploeg

De volgens velen beste ploeg van het niveau bleek nu wel bekend met de stand van zaken. Veel meer dan vorig seizoen, toen het er thuis tegen SRC ook al om ging, begreep DTS het belang van een goed resultaat en speelde er ook naar. Dankzij een talent met Ajax-verleden dat vorig seizoen nog ploeggenoot was van Vincent Jansen bij Almere City. En dus in het voorlaatste lokaal van het regionale amateurvoetbal snel een bezienswaardigheid is. De belangrijkste ingrediënt ook én slagroom van de smakelijke pudding die DTS het hele seizoen al serveert. Met toch ook vier nederlagen die niet passen bij een dergelijke heerschappij. Maar niettemin maakte Bitter voor zijn ploeg alsnog de weg vrij naar de titel. Nadat Arjen Wisse eerst een poging van richting zag veranderen (2-2) en vervolgens een kopbal met boog op de lat liet stuiteren herstelde DTS de verhoudingen. Bitter, Risto van Lieshout en nogmaals de man van de wedstrijd werden daarbij slechts onderbroken door Kick Glas die met 3-4 en nog een dikke vijf minuten te gaan de schijn van spanning in de slotfase opwierp. Maar dat gevoel kon de aanhang op het dichtbevolkte sportpark De Kuil alleen bekruipen omdat de visite lang niet altijd duidelijke taal sprak en op die momenten te veel kansen liet liggen om de teller als de laatste tijd gewend een flinke zwieper te geven.

Want wie na afloop van de alleen na rust soms even niet eenzijdige confrontatie omkeek, zag dat het zo goed was. Van Hergy Matuka werd gehoopt dat zijn acties de koppositie konden bewaken.

Strafschop

Het was tegen beter weten in. Hij verdiende weliswaar een strafschop maar de arbitrage had op dat moment een eerdere schwalbe nog in het achterhoofd en vermoedde hier een herhaling. De kraker werd daarom voor Tuittjenhorn een bitterzoete herinnering. Tegen deze pijn bestond geen medicijn. En natuurlijk is het waar, denk hem weg en bedenk dan wat er overblijft van DTS als topclub. Maar het is een zinloze gedachte. Want de huidige actualiteit in 4A wordt door Bitter bepaald. En Hollandia T kan onndertussen slechts hopen dat ergens tussen drie thuiswedstrijden en een bezoek aan de woeste wereld van Wiron nog een hobbeltje ligt op de rode loper van DTS naar de titel.

Meer nieuws uit Sport

Meest gelezen