Geen interesse in project Mooi Bergen

Redacteur Alkmaar
Bergen

De Europese aanbesteding voor het project Mooi Bergen is mislukt. Er zijn geen geldige inschrijvingen ingediend. Het college van Bergen heeft daarom besloten de aanbestedingsprocedure in de huidige opzet stop te zetten.

Wethouder Alwin Hietbrink is teleurgesteld. ,,We weten dat de markt heel moeilijk is op dit moment, maar eerdere signalen waren positief. We willen nu eerst onderzoeken waarom die interesse niet heeft geleid tot geldige inschrijvingen’’, reageert hij.

In de zomer vorig jaar deed de gemeente een marktonderzoek. Veertig projectontwikkelaars toonden toen interesse in Mooi Bergen Winkelkern. Op basis daarvan is de aanbesteding vorm gegeven.

Slechts twee ontwikkelaars hebben zich daadwerkelijk ingeschreven, maar zij voldeden niet aan de gestelde selectiecriteria.

De gemeente gaat een evaluatieronde houden onder marktpartijen die eerder interesse hebben getoond. Die ronde moet inzicht geven onder welke randvoorwaarden ontwikkelaars wel zouden willen investeren in het nieuwe winkelhart van Bergen.

Het college komt op 26 september met een voorstel voor een vervolg van de aanbesteding.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.