Het was altijd ’lachen, gieren, brullen’

Lotte Burger
Beverwijk

„Het voelde als een hechte familie”, vertelt Brando van der Boom over zijn tijd op de Kinheim Leao. Het is met alle nieuwbouw lastig voor te stellen, maar jaren geleden stond er een klein schoolgebouw aan de Hoflanderweg in Beverwijk. Oud-leerlingen herinneren zich de gezelligheid en de fijne sfeer van de school nog als de dag van gisteren.

Van der Boom denkt dan ook regelmatig terug aan zijn schooltijd op de Kinheim.

Hij vertelt: „Eind vorig jaar begon het bij mij te kriebelen. Ik besloot daarom contact op te nemen met een aantal oud-klasgenoten. Mijn idee voor een reünie werd gelijk goed ontvangen en sindsdien zijn we bezig met het organiseren van een mooie avond.”

Moddergevecht

Leerlingen en docenten van toen komen elkaar nog regelmatig tegen. „Vooral op de feestweek”, grapt Ruud Sprengers. Hij gaf van ’78 tot ’95 les op de Kinheim, als docent Nederlands én als docent muziek. Ook na de fusie met de Baandert in ’95 bleef Sprengers lesgeven op de school. Hij heeft warme herinneringen aan zijn tijd op de Hoflanderweg. „Het was een kleine school waar iedereen elkaar kende.”

Zodra Sprengers de oude foto’s op tafel legt, komen alle verhalen naar boven. Sprengers kan zich vooral het moddergevecht in de school nog goed herinneren. „Ieder jaar organiseerde ik samen met mijn collega en de examenleerlingen een examenstunt. Zo hebben we ook een keer een moddergevecht gehouden in de school. De dag ervoor hebben we alles moeten afplakken, zodat het tapijt in de school niet vies zou worden”, lacht Sprengers.

Computer

Ook gezusters De Reus denken met warme gevoelens terug aan hun schooltijd. Vooral de lessen van Sprengers waren ’lachen, gieren, brullen’. Maar ook hun eerste ontmoeting met de computer staat nog vers in het geheugen.

Esther de Reus: „Ik weet nog dat we van die bandjes hadden die in de computer zaten. Die waren volgens mij na een maand al op. Zoiets kan je je nu gewoon niet meer voorstellen.”

Op zaterdag 7 oktober kunnen oud-leerlingen en docenten hun nostalgische gevoelens delen in de A9 Studio’s in Uitgeest.

De reünie is tevens bedoeld voor de locatie op de Brink, dus oud-leerlingen van het kmbo en mavo 4 zijn ook van harte welkom. Volgens oud-leerling Anita Meijer wordt het een echt feestje. „We hebben een dj die muziek draait uit de jaren ’80, onze schooltijd. Zo proberen we een beetje de sfeer van toen na te bootsen.”

Ook willen de organisatoren van de reünie foto’s laten zien op beeldschermen die in de ruimte hangen. „We willen dan ook iedereen verzoeken om oude foto’s te sturen via onze facebookpagina. Je kan ons vinden onder de naam ’Reünie Kinheim LEAO Beverwijk’.

Via die facebookpagina kan je ook tickets kopen voor het evenement. Een kaartje kost 10,80 euro. Zodra we de kosten voor het evenement eruit hebben, wordt de rest van het geld geschonken aan een nog nader te bepalen goed doel.”

Kaartverkoop

De kaartverkoop sluit op 30 september. Meijer roept iedereen op om voor die tijd al een kaartje te bemachtigen.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.