Hoofdsponsor en bestuurslid van OFC Oostzaan opgepakt, spelers deels zwart betaald

© Foto: DNP

Monique Bankras
Oostzaan

Hoofdsponsor Marwan K. (47) en een bestuurslid van de Oostzaanse Football Club (OFC) uit Oostzaan zijn donderdagmorgen aangehouden door de Fiscale Inlichtingen en Opsporingsdienst.

Een medewerker van OFC heeft bevestigd dat de FIOD 's ochtends langs is geweest. Volgens Het Parool is een van de aangehouden personen hoofdsponsor Marwan K. Hij zou voorzitter zijn van de stichting die de betalingen aan de spelers verzorgt.

Het duo wordt verdacht van belastingontduiking. De twee zouden spelers deels zwart betaald hebben. Volgens het persbericht van de FIOD loopt de schade voor de schatkist op tot in de tonnen.

Een aantal spelers ontvangt (beperkt) salaris van de club, waarover de club ook loonbelasting afdraagt. Het vermoeden is dat een aantal spelers in de jaren 2011 tot op heden daarnaast (een deel van) hun salaris zwart uitbetaald kreeg.

De kantine en twee woningen in Oostzaan zijn donderdagochtend doorzocht. OFC speelt in de hoofdklasse. In de kantine zijn computers en administratie in beslag genomen. In de woningen werden naast administratie ook dure horloges en vermoedelijk verdovende middelen aangetroffen.

De club kwam in 2014 in het nieuws, omdat de spelers betaald zouden worden door een dubieuze geldschieter. Het Parool sprak toen ook al over Marwan K. Hij zou in 2000 veroordeeld zijn tot drie jaar cel voor het leiding geven aan een organisatie die miljoenen verdiende met het verkopen van illegale cd's.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.