Alkmaar blij en verbaasd om prijs

Archieffoto HDC Media

Archieffoto HDC Media

Redacteur Alkmaar
alkmaar

Alkmaar is uit vijftig binnensteden in Nederland uitgeroepen tot ’de grootste groeier van 2011’. Dat heeft onderzoeksbureau City Traffic gemeten.

Blij, maar verbaasd is Alkmaar met de prijs. Zowel de gemeente als de winkeliers zien het winkelend publiek juist steeds dalen. Dat blijkt ook uit de cijfers.

City Traffic heeft gemeten dat er deze zomer 23 procent meer publiek in de Langestraat is geweest, ten opzichte van de eerste week van dit jaar. Maar winkeliers hebben dat niet per definitie in hun kassa gemerkt.

Jelle Groeneveld, voorzitter van de winkeliersvereniging Alkmaar (WBA), noemt de prijs ’goed nieuws’, maar is wel verrast. ,,Veel winkeliers zien het aantal mensen in de winkelstraten minder en minder worden. Een veel gehoorde kreet is dat de toeristen de omzet goed gemaakt hebben.’’

In heel Nederland daalt jaarlijks het aantal winkelende mensen. Alkmaar is daar geen uitzondering op. Ook dit jaar is er weer veertien tot vijftien procent minder publiek naar de binnenstad gekomen dan vorig jaar. De stad zit daarmee in de middenmoot.

Lees verder in de Alkmaarsche Courant van dinsdag 11 oktober.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.