Bezoekers Ajax - AZ krijgen geld niet terug

Ron Amesz
zeist

De bezoekers van het vorige week gestaakte bekerduel tussen Ajax en AZ krijgen de kosten van hun entreebewijs niet vergoed. De kampioen uit Amsterdam wil voor de volgende thuiswedstrijd in het bekertoernooi, mogelijk in de kwartfinale tegen de amateurs van GVVV, de bewuste fans wel tegemoet komen.

„Het is natuurlijk erg wrang voor onze supporters”, stelt financieel directeur Jeroen Slop van Ajax. „We zullen ze daarom in de volgende thuiswedstrijd in het bekertoernooi op passende wijze proberen te compenseren.”

De KNVB maakte woensdag bekend dat Ajax en AZ het bekerduel op 19 januari bij een stand van 0-0 zonder publiek in Amsterdam moeten overspelen. Mark Boetekees, bij de KNVB verantwoordelijk voor juridische zaken, verklaarde dat Ajax volgens de algemene voorwaarden van de kaartverkoop niet verplicht is om fans te compenseren

Ajax kondigde eerder aan alle kosten van het gestaakte duel te zullen verhalen op de belager van AZ-doelman Esteban en de persoon die hem ondanks een stadionverbod een kaartje heeft bezorgd.

Meer nieuws uit AZ

Meest gelezen