Kleine Sluis naast koploper Den Helder

Redactie Schagen
Schagen

Kleine Sluis heeft zich door een 2-0 zege bij Westfriezen naast Den Helder genesteld in de derde klasse. De koploper bleef op 1-1 steken bij VVW. Beide ploegen staan nu gelijk, het doelsaldo van de Nieuwediepers is drie treffers positiever.

VIOS, tegen SEW, en Winkel, tegen Spartanen, maken over twee weken hun tijd vol in deze klasse.

De verrassing van het weekeinde kwam op naam van Nieuwe Niedorp. De tot deze zondag nummer voorlaatst in de vierde klasse A verraste koploper DTS met 0-2 in Oudkarspel. En deed dat ook nog eens lange tijd met een man minder binnen de lijnen vanwege een rode kaart.

Ook de andere wedstrijd in deze klasse die werd afgemaakt stond borg voor spektakel. Schagen keek op het eigen kunstgras eerst tegen een 0-2 achterstand aan tegen Con Zelo, maar liet de Waarlanders uiteindelijk met 5-4 struikelen. Jeroen Veltheer en matchwinnaar Jort de Vries maakten in blessuretijd een 3-4 achterstand helemaal goed tot ontzetting van Co vd Gulik, de ontgoochelde verliezende trainer.

In de vijfde klasse werd Vesdo - Bergen onderweg wegens het weer gestaakt. De bezoekers gingen op dat moment met 1-0 aan de leiding. Callantsoog (2-0 bij Zwaagdijk) en Sint Boys (5-0 bij St. George) gingen hier onderuit. Kaagvogels hield wel stand, 2-2 bij MOC. Deze drie duels konden wel volledig worden afgewerkt.

In de zesde klasse begonnen Oudesluis en HOSV nog wel aan hun wedstrijd maar haalden evenmin het einde door de aanhoudende regen. Het stond toen nog 0-0. Wieringerwaard en WSW stonden zeventig minuten op het veld, toen de scheidsrechter het bij een 1-1 stand niet langer verantwoord vond.

Kreileroord voetbalde wel negentig minuten en verloor thuis nipt met 1-2 van koploper Jisp.

De vrouwen van Winkel zongen in de regen bij Always Forward waar met 4-0 werd gewonnen.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.