Medemblikker gepakt met 1.000 hennepstekken

Cees Beemster
MEDEMBLIK

De politie heeft afgelopen donderdag een 50-jarige man uit Medemblik aangehouden, die in verband wordt gebracht met meerdere hennepzaken. De man had tijdens zijn aanhouding duizend hennepstekken in zijn auto liggen.

De aanhouding vloeide voort uit een onderzoek van het hennepteam van de politie in Noord-Holland. De 50-jarige verdachte is donderdag door de rechercheurs van het hennepteam overgebracht naar het politiebureau voor nader verhoor. Ook is de woning en een vakantiewoning van de Medemblikker onderzocht. Hier troffen rechercheurs onder meer een groot geldbedrag, een boot en een camper aan. De recherche heeft dit alles in beslag genomen.

Het onderzoek kreeg gisteren een vervolg met twee zoekacties in panden in Hoorn en Aalsmeerderbrug. In laatstgenoemde plaats is gisterochtend een hennepkwekerij aangetroffen met 1.200 hennepplanten en 2.250 stekken. De rechercheurs van het hennepteam hebben de kwekerij ontmanteld en zorgen voor de afvoer en vernietiging van alle hennep.

In Hoorn werden vrijdag aan het begin van de middag door het hennepteam nog eens 150 planten aangetroffen. Ook deze hennepplanten worden vernietigd. De politie laat bovendien weten dat dit onderzoek nog verder gaat.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen