Vrijburg geboeid door politiebezoek

uitgeest

Achtervolgen, boeven zoeken en af en toe de sirene laten loeien. Hoewel kinderen best een idee hebben wat de politie allemaal doet, is het de vraag of ze het allemaal precies weten. Niet de Vrijburgschool. Daar weten ze sinds gisteren van de politiehoed en de rand.

Dat is te danken aan een bezoek van twintig studenten van de Politie Academie in Amsterdam. Zij kozen ten behoeve van een samenwerkingsproject voor een politieochtend op een basisschool, de Vrijburgschool dus.

Alle leerlingen, van groep één tot en met groep acht kreeg een op hen afgestemd programma, waarin veel politiezaken aan bod kwamen.

Het begin, alleen voor de bovenbouw, was meteen spectaculair. Een auto met een boef erin werd achtervolgd door twee politiewagens (met loeiende sirene!). De boef werd met zijn auto klemgezet en aangehouden. Andy Knaap, pr-man van de studenten, vertelde dat daar nogal wat organisatie bij kwam kijken. ,,We hebben de gemeente om toestemming en om dranghekken gevraagd, de meldkamer van de regiopolitie was geïnformeerd en met linten moesten we de kinderen op veilige afstand houden.''

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.