Venijn zit in de staart van boeiend duel tussen FC Volendam en VVV-Venlo

Hans Swierstra
volendam

Het venijn zat vrijdagavond in de staart van het treffen tussen FC Volendam en VVV-Venlo. Het duel leek, mede door voortreffelijk keeperswerk aan beide kanten, af te stevenen op een doelpuntloos gelijkspel. Twee late doelpunten brachten echter een 1-1 eindstand op het bord.

Daarmee kwam een einde aan de zegereeks van koploper Volendam, maar niet helemaal onverwacht. De Venlose formatie is voor de Volendammers traditioneel een moeilijk te kloppen opponent. Bovendien heeft VVV simpelweg een degelijke ploeg.

,,Ik vind VVV een outsider voor de titel’’, zei Volendam-coach Robert Molenaar na afloop van de boeiende partij voetbal. ,,Wij hebben vandaag een van onze beste wedstrijden gespeeld, we hadden ook kunnen winnen, maar uiteindelijk zelfs kunnen verliezen. Ook na de overwinningen heb ik gezegd: je moet door het resultaat ’heenkijken’. Het belangrijkste vind ik dat de lijn bij ons stijgende is. Ik heb de jongens ook gecomplimenteerd.’’

Overwicht

Volendam had een licht overwicht in de eerste helft, waarin de kansen spaarzaam waren. Beide ploegen waren na een kwartier wel dicht bij de openingsgoal. Namens de Limburgers kreeg Ralf Seuntjens in kansrijke positie de bal net niet lekker onder controle na een knappe voorzet van Torino Hunte. Nog in dezelfde minuut was de hoek voor Jack Tuijp – bediend door Bert Steltenpool – net iets te lastig om VVV-keeper Jordy Deckers te passeren.

Later redde Deckers opnieuw, toen Kees Kwakman voor hem opdook na een scherpe vrije trap van Daniël van Son. Tegen de rust schoot Gyliano van Velzen na een serie schaarbewegingen voorlangs en kopte Steltenpool hard naast uit een corner. Een speldenprikje van VVV kwam op naam van Gianluca Nijholt, die in de extra tijd van de eerste helft het doel veel te hoog zocht.

Pegel

Bij een pegel van diezelfde Nijholt moest Volendam-doelman Hobie Verhulst kort na de pauze gestrekt naar de hoek. Zijn fraaie redding werd direct daarop gevolgd door een al even sterke reflex van collega Deckers op een gevaarlijke inzet van Van Velzen. Verhulsts werk zat er nog lang niet op, want na een uur belandde hij in een een-tegen-eensituatie met Hunte. Opnieuw kwam de sluitpost als winnaar uit de strijd, tot grote frustratie van de aanvaller.

Het werd steeds meer een keepersduel, want daarna was het weer de beurt aan Deckers om een leep schot van Van Velzen onschadelijk te maken.

Miscommunicatie

Bij het scheiden van de markt moest Verhulst toch capituleren. Vito van Crooij liep weg uit de rug van Ties Evers, maar centrumverdediger Erik Schouten leek de situatie onder controle te hebben. Hij verwachtte dat Verhulst zou ingrijpen, maar uiteindelijk kreeg Van Crooij er zijn voet tussen.

,,Een miscommunicatie’’, baalde Schouten, die toch op een uitstekende wedstrijd kon terugzien. ,,Dat dat uitgerekend tussen Hobie en mij moest gebeuren. We kennen elkaar al zo lang, hebben ook bij AZ met elkaar gespeeld. Maar gelukkig maakte Ties daarna zijn eerste doelpunt in het betaald voetbal.’’

Inderdaad zorgde Evers kort na de domper voor gerechtigheid door de 1-1 te laten noteren. En misschien was dat zelfs nog te weinig.

Meer nieuws uit Sport

Meest gelezen