Geen herdenkingsminuut overleden raadslid Den Helder

Redacteur Den Helder
den helder

Hij was er maandagavond speciaal voor naar het stadhuis gekomen, oud-fractievoorzitter Henny Abbenes van Progressief Den Helder. Maar de gemeenteraad herdacht niet voorafgaand aan de raadsvergadering het onlangs overleden ex-raadslid Loek Wijker van die partij.

Tot verbazing en irritatie van Abbenes. ,,Het is toch gebruikelijk dat er een minuut stilte wordt gehouden voor een overleden oud-raadslid'', meende hij. Wijker was behalve raadslid voor Progressief Den Helder ook enige tijd fractievoorzitter.

Fractievoorzitter Pieter Bakker van de Stadspartij verbaasde zich er ook over en vroeg in de coulissen aan burgemeester Koen Schuiling om een herdenkingsmoment. Die vond het geen goed moment om dat lopende de vergadering aan de orde te stellen en vroeg zich ook anderszins af of zoiets wenselijk was.

,,De familie Wijker heeft uiteraard een condoleancebrief gehad en er zijn raadsleden op de uitvaart geweest. Hoe we hier mee om moeten gaan wil ik eerst afstemmen met het presidium (alle fractievoorzitters, red.)'', aldus Schuiling desgevraagd.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.