Onthulling van 35e AED in Heemskerk

Guusje Tromp
Heemskerk

Met de komst van de 35e AED is er sinds dinsdag in de gemeente Heemskerk voor iedereen een AED beschikbaar binnen de zes minuten.

De 35e AED werd dinsdag onthuld bij de nieuwbouw van de Jan van Polanenstraat 102. De AED is gesponsord door Lokhorst Bouw en Ontwikkeling en Woon op Maat. In totaal zijn er nu zes AED’s eigendom van particulieren en bedrijven, de rest is eigendom van de Stichting AED Heemskerk.

De stichting tracht middels sponsoring het aantal beschikbare AED-locaties voor burgerhulpverleners, uit te breiden en te onderhouden. AED Heemskerk ontvangt hiervoor een jaarlijkse subsidie van de gemeente Heemskerk, maar deze is niet toereikend voor uitbreiding van het huidige netwerk.

Daarom zijn Lokhorst Bouw en Ontwikkeling en Woon op Maat benaderd voor een AED-locatie bij de nieuwbouw aan de Jan van Polanenstraat. De AED zit in een buitenkast zodat deze 24 uur per dag beschikbaar is voor burgerhulpverleners.

Met 35 AED’s zijn er genoeg voor het predicaat ’Hartveilige gemeente’, maar daarvoor is nog wel een aantal vrijwilligers nodig.

Kijk voor meer informatie en aanmelden op de website www.aedheemskerk.nl.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.