’Trampolinespringen leuker dan computerspelletjes’

Ivo Laan
Zaandam

Geen wind, zonnetje: ideaal weer om lekker buiten te spelen met je vriendjes. Honderden kinderen (en ouders) dachten daar zaterdag anders over gezien de enorme drukte zaterdag bij de gratis openingsdag van de nieuwe indoor speeltuin Darteldome in Saen Leisure & Sport.

Om 14 uur haalt exploitant Martine Brevé het lint weg. De kinderen rennen als de wiedeweerga naar de attracties. Nevil (13) is als eerste met zijn vriendjes op de trampolines. ,,Echt leuk hier’’, luidt het eerste snelle commentaar vanaf de trampolines. Hiervoor ging hij vaak naar Bounz in Beverwijk. ,,Dat is groter, maar dit is dichterbij. En je hebt meer attracties’’, zegt de Krommenieër.

De Zaandamse Darteldome is de derde van het land. Vader Dirk Brevé runt de andere twee in het zuiden des lands. Dochter Maureen Brevé houdt zaterdag de trampolines goed in de gaten. Ze is niet verbaasd dat het ondanks het mooie ’buitenspeelweer’ storm loopt. ,,Als je in Zaandam gratis zegt, dan wil het wel’’, grapt ze. Het was aanpoten om alles op tijd klaar te hebben. ,,We hebben de hele nacht doorgewerkt.’’ Toch blijft ze scherp om zich heen kijken of alles wel reilt en zeilt en of de kinderen zich houden aan een waslijst met regels op de trampolines.

Randy (13) uit Wormerveer vermaakt zich ondertussen prima. ,,Normaal gesproken speel ik vijf tot zes uur op de spelcomputer.’’ Per week? ,,Nee per dag.’’ Hij houdt van bewegen. ,,Ik spring liever dan dat ik computerspelletjes speel.’’

Martine Brevé heeft bijna geen tijd om te genieten van alle spelende kinderen. Ze vindt het wel mooi al die bewegende kinderen. En dan straks met het hele gezin aan de kroketten? ,,We hebben ook gezonde dingen hoor!’’, zegt ze lachend.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.