Modelclub in Rooswijk op dood spoor

Redacteur Kennemerland
velsen-noord

Het lijkt erop dat de Modelspoorclub Kennemerland op dood spoor zit. De renovatie van sportpark Rooswijk in Velsen-Noord die onder meer inhoudt dat de barak waarin de club nu huist, moet worden afgebroken, luidt het einde van de 66-jarige vereniging in.

Althans, zo ziet voorzitter Frits Liebregs het nu. Het probleem concreet? ,,De huur wordt veel te hoog.’’ Want er is wel een vervangende accommodatie voorhanden, maar de gemeente Velsen wil daar een ’marktconforme’ huurprijs voor vangen.

Dat wil zeggen dat de modelspoorclub in twee jaar tijd van nog geen 8 euro per vierkante meter naar 50 euro gaat. Ofwel van 616 euro naar 3250 euro per jaar. ,,Dat is killing. Onze club met 17 leden kan dat niet opbrengen.

We hadden al besloten dat de contributie omhoog gaat van 100 naar 120 euro per jaar. Maar als we het lidmaatschap nóg duurder moeten maken, zullen veel leden afhaken. Dan zou je met een nóg kleiner clubje zo’n groot bedrag moeten opbrengen. Dan haken er nog meer af. Het is een vicieuze cirkel, inderdaad.’’

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.