De Slufter op z’n mooist in boek over duinen Texel

Redacteur Alkmaar
TEXEL

Een ’achterduins kwelderlandschap’. Zo beschrijft natuurkenner Rolf Roos uit Castricum De Slufter op Texel. In zijn nieuwe boek laat hij zien waarom De Slufter een unieke status heeft in het Nederlandse kustlandschap.

Bijzondere planten en dieren leven in dit natuurgebied van brak water. Niet lang geleden was de westvlakte van De Slufter het domein van grassprieten. Onbeduidende grassprieten. De ontwikkeling van het noordelijkste duinlandschap van Noord-Holland komt uitgebreid aan bod in ’Duinen en Mensen, Texel’. Het boek verschijnt in april. Bij voorintekening geldt 8 euro korting.

Met ’Duinen en Mensen, Texel’ voltooit Rolf Roos zijn indrukwekkende trilogie over geschiedenis, heden en toekomst van het Noord-Hollandse duinlandschap. Eerder verschenen de delen ’Kennemerland’ en ’Noordkop & Zwanenwater’.Een landschap vol schakeringen, de Texelse duinen. Van de piepjonge Hors in het zuiden tot intieme, middeleeuwse hoekjes cultuurland achter de duinenrij: De Mient. De rijke valleien achter Den Hoorn komen voort uit een deels aangroeiende kust. Eierland was tot 1630 een eiland.

Bij voorinschrijving kost ’Duinen en Mensen, Texel’ 29,50 euro. Inschrijving kan via www.winkelvandekrant.nl. Na verschijning in april is de prijs 37,50 euro.Zie ook www.natuurmedia.nl.

ED DEKKER

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.