Directeur Henselmans: ’Begrijp de commotie stationsgebied Heerhugowaard als geen ander’

Sophie Kuitems
Heerhugowaard

Het laatste wat Arnold Henselmans wil, is dat het aangezicht van het appartementencomplex in het Heerhugowaardse stationsgebied er beroerd uit komt te zien vanaf de Langedijker kant. Dat zegt hij in een reactie op de ontstane commotie na de presentatie van de plannen.

Henselmans is directeur van Henselmans Bouwbedrijf en Ontwikkeling. Het bedrijf gaat een complex bouwen van circa zestig appartementen. Het gebouw telt volgens de schetsen op het hoogste punt acht verdiepingen.

Verschillende Langedijkers zijn geschrokken van deze omvang, er zijn zelfs raadsvragen over gesteld. De bouw van het complex zou volgens hen een aanslag zijn op het uitzicht vanuit het Oosterdelgebied.

,,Ik ben geboren en getogen Langedijker en geniet nog elke week van de Oosterdel. Ik begrijp de commotie als geen ander vanuit mijn roots. We letten in het ontwerp heel goed op de uitstraling die het gebouw op de omgeving heeft’’, zegt Henselmans. ,,Dat is onze prioriteit en die van de gemeente Heerhugowaard.’’

Volgens de directeur krijgt het gebouw een sterke verbinding met het natuurgebied, door het aanbrengen van ’heel veel vegetatie’.

Henselmans kreeg zo’n tien jaar geleden tijdens de bouw van de Broekerpoort ook veel kritiek te verduren.

,,Een vrij hoog gebouw. Toen het af was leidde ik een toenmalig Langedijker wethouder rond en hij was onder de indruk. Hij zei: ’ik was een van je grootste tegenstanders, maar nu het er staat kan ik zeggen dat ik het helemaal vind passen’. Dat willen we nu ook. Verandering is nooit leuk, dat begrijp ik, maar ik ben er van overtuigd dat er straks iets staat waarvan je zegt: dat is een gaaf gebouw!’’

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.