Drie mannen aangehouden na inbraken

DEN HELDER

De politie heeft zondagmorgen vroeg drie  mannen aangehouden die ervan worden verdacht die nacht in twee woningen te hebben ingebroken.

Rond half acht zondagmorgen werd door een oplettende getuige gemeld dat hij het geluid hoorde van gebroken autoglas op de Timorlaan. De betreffende auto bleek bij een eenzijdige aanrijding betrokken te zijn geraakt en had schade opgelopen.

Rond half acht zonagmorgen werd door een oplettende getuige gemeld dat hij het geluid hoorde van gebroken autoglas op de Timorlaan. De betreffende auto bleek bij een eenzijdige aanrijding betrokken te zijn geraakt en had schade opgelopen.

De bestuurder was in een andere auto overgestapt waar al twee man in zaten. Ze werden op de Ruyghweg achterhaald en aangehouden door agenten. Het bleek te gaan om drie mannen uit Den Helder van respectievelijk 34, 26 en 23 jaar oud. Het zijn bekenden van de politie. De auto die ze hadden achtergelaten bleek in de nacht te zijn gestolen bij een woninginbraak aan de Bassingracht. In de vluchtauto lagen ook nog goederen, waaronder een laptop, afkomstig van een andere woninginbraak die nacht aan de Nieuwstraat.

De drie verdachten zijn in de cel gezet en er wordt een nader onderzoek ingesteld door de recherche. De verdachten worden woensdag voorgeleid bij de rechter commissaris in Alkmaar.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.