Duizenden toeschouwers missen begin WK-wedstrijd

Internetredactie
Brasilia

Duizenden fans hebben zondag het begin van de WK-wedstrijd tussen Zwitserland en Ecuador gemist omdat ze het stadion niet in konden.

Er stonden lange rijen voor de ingang van Estadio Nacional in Brasilia. Pas aan het einde van de eerste helft was het stadion vol.De autoriteiten hadden geen uitleg waarom het zo lang duurde voordat de fans langs de beveiliging waren. De mensen met een kaartje waren woedend toen ze nog buiten stonden toen de wedstrijd begon. Voor het WK had de FIFA al opgeroepen om vroeg naar het stadion te komen zodat iedereen op tijd binnengelaten kon worden.

„Ik heb een uur moeten wachten voordat ik in het stadion mocht”, zei Julio Meno uit Ecuador. „En dat is te wijten aan de slechte organisatie.”

Een veiligheidsmedewerker liet weten dat zijn baas hem 5 minuten voor het begin van de wedstrijd zei dat hij de bezoekers niet meer zo grondig hoefde te controleren. Hij moest alleen nog maar fans fouilleren en tassen controleren als bij de detectiepoortjes het alarm was afgegaan.

Meer nieuws uit Sport

Meest gelezen